Meer boekingen aan de kust door “extra weekje” paasvakantie: "Ook thuiswerkende ouders boeken bij ons"

Nu er een "extra weekje" paasvakantie bij is gekomen, merken vakantieverblijven aan de kust dat er ook extra boekingen zijn. Zo kreeg Centerparks in De Haan er sinds het nieuws van de vervroegde paasvakantie al een 80-tal extra reserveringen bij. “Sommige mensen kiezen om iets te boeken, en van hieruit te werken”, zegt Yves Vermeire van Center Parks.

Voor veel kinderen is de paasvakantie nu al gestart. Daarnaast wordt er ook prachtig weer wordt voorspeld voor morgen en woensdag. Dat maakt dat veel gezinnen nog last minute naar de kust willen. Dat merken ze ook bij Center Parcs in De Haan, zegt woordvoerder Yves Vermeire. “We merken dat er de laatste dagen toch redelijk wat boekingen bij gekomen zijn voor komende week.”

Mensen nemen hun werk mee

Veel schoolkinderen hebben nu vakantie, maar dat betekent niet dat de ouders kunnen meegenieten. Voor sommigen houdt het werk hun niet tegen om toch te boeken. “Er zijn mensen die moeten thuiswerken, en geen opvang hebben gevonden voor de kinderen. Ook zij kiezen er soms voor om iets te boeken, om dan van hieruit te werken”, zegt Vermeire.

Door de coronamaatregelen kunnen veel activiteiten niet doorgaan in het vakantiepark, maar ook dat weerhoudt de klanten blijkbaar niet. Buitenactiviteiten zoals boogschieten en minigolfen kunnen blijven plaatsvinden in de eigen bubbel. Ook onze locatie is uiteraard mooi meegenomen voor bezoekers. We zitten ten slotte maar een kilometer van het strand, waar mensen kunnen wandelen of fietsen”, aldus Vermeire.

Ook annulaties

Xavier Vercaemst is manager bij C-Hotels. Hij baat 9 hotels uit aan de kust: "Ook bij ons zien we dat er last minute boekingen zijn. Ook door het goede weer. Maar sinds de laatste verstrengingen krijgen we ook annulaties binnen. In totaal zien we dat er toch nog altijd minder reservaties zijn dan zonder corona."

Meest gelezen