Radio 2

Mooi weer lokt veel volk naar speeltuinen en parken "Drukte valt goed mee, we voelen ons hier veilig"

De vervroegde paasvakantie en het mooie weer zorgen voor extra drukte in de Limburgse speeltuinen en recreatieparken. Zo was het deze namiddag erg druk in de kinderboerderij van domein Pietersheim in Lanaken. In de speeltuin van domein Bokrijk in Genk was het niet druk.

Het is inderdaad heel druk in de kinderboerderij van Pietersheim, vertelt Katrijn Vrancken van de dienst toerisme in Lanaken. "Heel wat mensen willen naar de dieren komen kijken en spelen in de speeltuin." Maar Katrijn maakt zich daar geen zorgen om: "Iedereen heeft braaf zijn mondmasker op en respecteert de afstandsregels." Omdat Pietersheim 5 toegangen heeft, is er geen maximum aantal bezoekers vastgelegd. 

Zo'n extra week vakantie geeft ons de kans om op de kleinkinderen te passen

oma in Bokrijk

In de speeltuin van Bokrijk in Genk mogen 1.000 mensen tegelijk binnen maar zo veel zijn er vandaag niet geweest. "We zijn eens komen kijken, maar de drukte valt heel goed mee", vertelt een moeder met 2 dochters. "Aan de ingang stond ook een man die wat instructies geeft: mondmasker ophouden, handen ontsmetten, ... dus we voelen ons hier wel veilig." Ook twee grootmoeders zijn met hun kleinkinderen naar Bokrijk gekomen. "Die extra week vakantie geeft ons de kans om toch nog eens op de kindjes te passen. Ik doe dat met veel plezier. En het is hier nog rustig, hé."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

In het Kapermolenpark in Hasselt bleef het rustig, de stad zal er waarschuwingsborden plaatsen om bezoekers erop attent te maken dat ze de coronamaatregelen in acht moeten nemen. De Japanse Tuin gaat donderdag 1 april pas open. Daar wordt gewerkt met 2 tijdsloten per dag waar telkens 500 mensen voor kunnen reserveren. Reserveren is verplicht en doe je best op tijd, vooral nu de Japanse kerselaars in bloei komen te staan.

In het recreatiedomein De Alk in Alken moet ook gereserveerd worden. Daar zijn maximum 40 kinderen tegelijk toegelaten, ze mogen wel vergezeld zijn door 2 volwassenen. 

Meest gelezen