Nu ook met de fiets naar de luchthaven, nieuw fietspad naar Brussels Airport

In Zaventem is vandaag een nieuw fietspad geopend dat naar Brussels Airport loopt. Dankzij het fietspad kunnen werknemers, omwonenden en passagiers op een veilige, snelle en duurzame manier met de fiets naar de luchthaven gaan. 

De aftakking van de fietssnelweg F3 tussen Brussel en Leuven naar Brussels Airport is klaar voor de eerste fietsers. De werkzaamheden waren op 1 september vorig jaar gestart, en na een kleine zes maanden zijn ze afgerond. Het fietspad is 1,8 kilometer lang en 3,5 meter breed, en ligt grotendeels in de bedding van de voormalige spoorlijn. 66 verlichtingspalen zorgen ervoor dat er dag en nacht veilig gefietst kan worden. Zowel voor bezoekers, werknemers als passagiers zijn er op de luchthaven fietsenstallingen voorzien, met laadpalen voor elektrische fietsen.

Veilig en duurzaam

Vandaag is het fietspad ingereden door de betrokken partners. Het is een samenwerking tussen het Vlaamse Gewest, de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zaventem en Brussels Airport Company. “Voor de luchthaven is slimme mobiliteit bijzonder belangrijk”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport: “Wij staan niet alleen in voor het veilig verkeer van vliegtuigen, maar zijn ook een belangrijke hub voor het openbaar vervoer en zetten ook in op een fietsvriendelijke luchthaven. Met deze aftakking willen we al wie op de luchthavensite werkt, de omwonenden en ook passagiers die licht reizen, aanmoedigen om vaker de fiets te nemen.”

Zaventem zet in op de fietscultuur om de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze gemeente te garanderen
Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD)

Ook voor de burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open VLD) is het nieuwe fietspad zeer welkom: “Het aantal inwoners in de gemeente Zaventem neemt stelselmatig toe, net als de tewerkstellingsmogelijkheden in het luchthavengebied, waardoor ook het aantal verplaatsingen stijgt. Om de bereikbaarheid én de levenskwaliteit in onze gemeente te blijven garanderen, beslisten we in Zaventem een fietscultuur op te bouwen. Inmiddels creëren we steeds meer fietsstraten in het straatbeeld en zetten we in op nieuwe fietsvoorzieningen en sensibiliseringscampagnes. Deze legislatuur wordt in Zaventem bijna 30 km aan nieuwe fietsroutes aangelegd.”

 

Meest gelezen