Foto: stad Mechelen

Ook in Mechelen krijtcirkels om coronaveilig te genieten van lenteweer

Nadat een tijdje geleden krijtcirkels werden aangebracht op het Gentse Sint-Pietersplein om mensen coronaveilig te laten samenzitten, op veilige afstand van andere "bubbels", zijn nu ook in Mechelen gelijkaardige cirkels getekend. In het Tivolipark en in de Kruidtuin staan nu cirkels op de grond waar groepjes van vier samen kunnen zitten om te picknicken of van de zon te genieten. Er is ook een druktebarometer geactiveerd. 

Met het prachtige lenteweer in het vooruitzicht verwachten heel wat steden, waaronder Mechelen, veel volk in de parken en de tuinen. Daarom hebben ze op de grasvelden in het Tovolipark en de Kruidtuin cirkels getekend met krijt- of kalkverf, waar groepjes van vier coronaveilig in de zon kunnen zitten, op veilige afstand van andere bubbels. Op beide plekken wordt ook een druktebarometer ingevoerd, die kan worden geraadpleegd op de website van Visit Mechelen

"Er is extra sanitair en er zijn extra vuilbakjes gezet", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (VoorMechelen). "De coronacoaches moeten alles in de gaten houden. Zij spreken mensen preventief aan, om ervoor te zorgen dat alles correct en vlot verloopt. De coronacoaches kunnen geen boetes uitschrijven, die taak is weggelegd voor onze politiediensten."

94 extra medewerkers in Antwerpen

In de stad Antwerpen, waar de afgelopen weken regelmatig problemen waren met zwerfvuil op zonnige dagen, komen er 63 extra vuilnisbakken en extra toiletten. Er worden ook 94 mensen bijkomend ingezet om straten, pleinen en parken proper te houden, bovenop de 460 vaste medewerkers. De stad Antwerpen roept iedereen wel op om zijn eigen afval gewoon terug mee te nemen naar huis. 

Meest gelezen