Facebook

Paashaas doet corona even vergeten in Boutersem

De Boutersemse feestvrienden zijn afgelopen weekend met een feestbus door Boutersem gereden. Speciale gast op die feestbus: de paashaas. Het was een initiatief om de inwoners wat afleiding te geven in deze coronatijden.

De Boutersemse vrienden werden opgericht om de inwoners van Boutersem samen te brengen door activiteiten te organiseren. Maar door corona werden alle plannen en activiteiten geannuleerd. Daarom wouden ze toch iets doen voor de inwoners, dat werd een bustocht met de paashaas doorheen de gemeente. 

“Met Kerstmis hebben we met de kerstman rondgereden in een truck”, zegt Adaim Van Oeyen van de Boutersemse vrienden. “We dachten, nu het bijna Pasen is, doen we dat met de paashaas. We hebben op sociale media reclame gemaakt met de route die we gingen rijden en de uren dat we aanwezig zouden zijn. Er reed ook een wagen voorop om ons aan te kondigen. We hebben gedanst op de wagen en de mensen deden mee, er heerste een leuke sfeer. De mensen zijn blij dat er nog eens zo’n initiatief is.”

Coronaproof

Natuurlijk moest alles wel coronaproof verlopen. “De mensen moesten aan hun deur blijven staan en mochten niet te dicht komen. Alles moest op afstand gebeuren, maar dat is gelukt. Heel veel mensen bleven gewoon achter hun raam of in de tuin staan. We mochten jammer genoeg ook geen paaseitjes uitdelen, maar enkel zwaaien. Maar we werden overal warm onthaald, het is fijn voor de inwoners, maar ook voor ons”, zegt Adaim. 

Meest gelezen