archieffoto

Sint-Jobse kleuterjuf vandaag toch aan de slag om kinderen op te vangen: "Maar situatie deze week onveiliger dan normaal"

Basisschool de Brug in Sint-Job vangt vandaag 70 van hun 200 kleuters op. De kleuterschool is door de coronamaatregelen toe, maar voorziet dus wel noodopvang. Kleuterjuf Stephanie Lindner vindt de opvang gevaarlijker dan dat kinderen gewoon naar school blijven gaan. "Plots worden ze allemaal door elkaar gezet, dat is onveiliger dan wanneer ze in hun klasbubbel zouden zitten", zei ze bij Radio 2 Antwerpen.

Door de strengere coronamaatregelen zijn de lagere en secundaire scholen vanaf vandaag gesloten, een week voor de Paasvakantie. Ook veel kleuterscholen houden de deuren dicht vanaf vandaag.  Voor de kinderen van ouders die moeten werken, is er wel noodopvang voorzien.

Basisschool de Brug in Sint-Job-in-'t-Goor bij Brecht ontvangt vandaag 70 van hun 200 kleuters. "We hebben de kinderen per leeftijdscategorie ingedeeld, maar kunnen ze uiteraard niet enkel in hun normale klasbubbel houden", zegt kleuterjuf Stephanie Lindner. "Uiteraard is dat onveiliger dan normaal. De kinderen zitten door elkaar en zijn uit hun normale bubbel gehaald. Het risico lijkt me daardoor groter te worden. Dat is een fout van het overlegcomité."

Los van corona is het voor de leraren ook vervelend dat er weer een week school wegvalt. "Het heeft geen zin om maar met drie kindjes het leerplan te volgen", lacht Lindner. "Maar we gaan ervoor zorgen dat het voor de kleuters een leuke week wordt bij ons."

Meest gelezen