Het gerechtsgebouw in Antwerpen (archieffoto).
fotografie peter Hilz (C)

Nu ook medewerker van parket Antwerpen aangehouden in onderzoek dossier-Sky

In de nasleep van het grootschalige dossier-Sky, rond drugshandel en georganiseerde misdaad, zijn opnieuw twee mensen opgepakt. Het gaat onder meer over een medewerker van het parket van Antwerpen, die via een tussenpersoon informatie zou hebben doorgegeven aan het criminele milieu. Die medewerker is intussen ook aangehouden.

De twee werden afgelopen zaterdag opgepakt na 6 huiszoekingen, waarvan 2 in het gerechtsgebouw van Antwerpen. De parketmedewerker is intussen ook aangehouden voor onder meer informaticafraude, corruptie en schending van het beroepsgeheim.

Het dossier Sky barstte op 9 maart los toen meer dan 1.500 agenten op zowat 200 plekken binnenvielen in het kader van een groot onderzoek naar georganiseerde misdaad en drugshandel. Hieraan ging 2 jaar speurwerk vooraf waarbij de politie berichten kon meelezen die criminelen elkaar via versleutelde telefoons van het bedrijf Sky ECC stuurden.

In het kader van het onderzoek zijn intussen al tientallen mensen gearresteerd. Verschillenden onder hen zijn ook aangehouden, onder wie advocaten en een drugsspeurder van de politie van Antwerpen. Nu komt daar dus ook een medewerker van het parket bij.

Meest gelezen