Genieten van eerste lentegolf met veel zonneschijn en zacht weer tot donderdag, 20 graden is in zicht

Wie de komende dagen vrij heeft, kan rekenen op een "klein gelukske". We krijgen een korte periode van zonnig en warmer weer. En dat zullen we vandaag al voelen. "Dinsdag en woensdag zitten we zelfs aan de kaap van de 20 graden", voorspelt weervrouw Sabine Hagedoren. Collega Frank Deboosere spreekt van een heuse "eerste lentegolf".

Het wordt een zonnige maandag met hooguit enkele hoge wolkensluiers en in de kuststreek mogelijk enkele lage wolkenvelden. De temperaturen zijn zacht. Het kwik stijgt naar 15 tot 17 graden in de Ardennen en 17 of 18 graden elders. In de Kempen is 19 graden mogelijk. In de nacht van maandag op dinsdag krijgen we ook een heldere sterrenhemel, aldus Deboosere.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het begin van een paar stralende lentedagen. Die hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat ervoor zorgt dat storingen wegblijven en de aanvoer van warme lucht uit het zuiden.

Dinsdag wordt opnieuw droog en uitermate zonnig, met dan zeer zachte maxima tot lokaal zelfs 22 graden. Dat scenario herhaalt zich op woensdag. 

Donderdag is een overgangsdag. Vanaf donderdagavond wordt het aanzienlijk frisser en moeten we de rest van de week tevreden zijn met donkere wolken en maxima onder de 10 graden. Maar het blijft droog.  

BEKIJK hier "Het weer" voor de komende dagen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen