BELGA/DOPPAGNE

Vredegerecht Herzele dicht door coronabesmettingen: “Alle lokalen nu ontsmetten en reinigen"

Het vredegerecht van Herzele gaat tijdelijk dicht nadat zeker één medewerkers corona heeft opgelopen. De andere personeelsleden zijn getest en zitten al zeker tot volgende week in afzondering. Tot en met woensdag kan je hen enkel per telefoon bereiken.

“Iemand van de personeelsleden is het afgelopen weekend positief getest op corona”, vertelt persrechter Dirk De Groote. “Daardoor moeten alle andere personeelsleden ook in quarantaine. Ze worden vandaag al getest, maar dat wil niet zeggen dat ze al meteen weer mogen komen werken.” Het hele team moet al zeker tot volgende week binnen blijven.

Donderdag weer open

Het vredegerecht van Herzele is gesloten, maar voor dringende zaken kan je wel telefonisch bij hen terecht, want de telefoons worden doorgeschakeld. “Morgen worden de lokalen grondig gereinigd zodat we donderdag opnieuw open kunnen gaan”, vertelt De Groote. “2 personeelsleden van het aanpalend vredegerecht zullen vanaf dan bijstand verlenen. Dat heeft tot gevolg dat de openbare zitting van donderdag kan doorgaan.”

Alle zaken die niet dringend zijn, worden uitgesteld. In het vredegerecht van Herzele werken 7 mensen.

Meest gelezen