Een vreemde tekening, maar van de dader is na 7 maanden nog geen spoor: wie heeft Maria Van den Broeck (77) vermoord?

De 77-jarige Maria Van den Broeck werd op zondag 9 augustus 2020 thuis in Tisselt aangevallen en aangerand. Een maand later overleed de vrouw aan haar verwondingen in het ziekenhuis. 7 maanden later is er van de dader nog altijd geen spoor. Politie en gerecht ontvingen vandaag al een 20-tal tips, na een oproep tot getuigen gisterenavond. Ze verspreidden ook een foto van een merkwaardige tekening die de dader mogelijk heeft achtergelaten. 

De dader is vermoedelijk 's avonds de woning van het slachtoffer binnengedrongen via het schuifraam van de veranda. Op de tafel in de veranda vonden de onderzoekers een enveloppe met daarop enkele tekeningen. De enveloppe en de balpen die ernaast lag, zijn van Maria Van den Broeck, maar de tekeningen zouden niet door haar zijn gemaakt. 

Lees verder onder de foto: 

Spot en modem verdwenen

Nog opmerkelijk, toen de politie ter plaatse kwam, bleken er geen waardevolle spullen gestolen en het huis lag er netjes bij. Alleen een spot, die aan het plafond in de woonkamer hing en de modem van Proximus (type BBox3) waren verdwenen. De spot lijkt op een camera. Mogelijk dacht de dader dat hij tijdens de feiten gefilmd was en dat de beelden opgenomen waren op een recorder en heeft hij daarom de modem en de spot meegenomen. Door het uittrekken van de modem hebben de onderzoekers wel een tijdstip van wanneer hij in de woning was. Namelijk 20u54.

Lees onder de foto's verder: 

Oproep tot getuigen

Vlak na de feiten deed de politie al een oproep tot getuigen. Er kwam één tip binnen over een man die vlak bij de woning van het slachtoffer was gezien. Hij was ongeveer 30 jaar oud, 1m75 tot 1m80 groot en had bruin haar met een zijscheiding en een fijne snor. Maar wie hij was, kon de politie niet achterhalen. De onderzoekers doen nu opnieuw een oproep tot getuigen. Al wie informatie heeft over deze zaak kan dat melden via het gratis nummer: 0800/30300.

Meest gelezen