Vrouw (68) komt om het leven bij woningbrand in Tienen

In Tienen is afgelopen nacht een vrouw van 68 omgekomen bij een brand in haar woning. Het Leuvense parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken.

Buurtbewoners merkten rond middernacht dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Tiensebaan in Goetsenhoven, bij Tienen. Ze belden meteen de brandweer en probeerden de bewoonster te verwittigen, maar ze kregen geen gehoor. 

Buurvrouw Greet Bosmans doet het verhaal: "We hadden nog wat TV gekeken en lieten de hond een laatste keer uit. Toen zagen we een grote rookwolk. We hebben dan de brandweer gebeld. Samen met andere buren probeerden we via de voordeur nog binnen te geraken, maar dat lukte niet. Toen woedde de brand al in volle hevigheid."

Radio 2

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het huis en had de rook zich verspreid in de volledige woning. De brandweer had de brand, die ontstaan was in de keuken op de benedenverdieping, snel onder controle. Even later troffen de hulpverleners het levenloze lichaam van de bewoonster aan in het huis.

"Dit gaat als een schokgolf door de buurt", vertelt buurvrouw Greet. We kenden onze buurvrouw allemaal, ze was hier geboren en getogen en heeft hier altijd gewoond. Het was een vitale vrouw. Echt triest wat er gebeurd is", besluit ze. 

Meest gelezen