© Taco van der Eb / Hollandse hoogte

Bilzen start met digitale luisteravonden: “Dat is uniek in Vlaanderen”

In Bilzen is het stadsbestuur gestart met digitale luisteravonden. Door de coronamaatregelen is het moeilijk om alle inwoners te bereiken op een gewone infoavond, dus wordt de informatie nu online gegeven. Volgens de stad Bilzen is dat uniek in Vlaanderen.

Door het coronavirus kon het stadsbestuur geen bijeenkomsten meer organiseren om het meerjarenplan in elke deelgemeente toe te lichten. In de plaats koos men ervoor om het digitaal en interactief te doen in elke deelgemeente. “Die avonden zijn blijkbaar populair en ze trekken ook een heel ander publiek”, zegt burgemeester Johan Sauwens (TOB). “Vroeger was 15% van de aanwezigen in die fysieke hoorzittingen een vrouw, nu is dat ongeveer de helft. Er zijn ook mensen bij uit het verenigingsleven en dat maakt dat we heel boeiende en interessante voorstellen krijgen.” 

Interessante voorstellen

Door deze nieuwe manier om de mensen te informeren, krijgt het schepencollege zeer interessante voorstellen van de inwoners. “Soms gaat dat om speelpleintjes of suggesties over wandelpaden. Het gaat ook vaak over veiligheid bijvoorbeeld in de schoolomgevingen, het snelle verkeer in de woonstraten”, aldus de burgemeester.

Die vergaderingen kunnen ook achteraf opnieuw bekeken worden. 

Meest gelezen