Floralia

Floralia Brussels mag opnieuw bloemenpracht tonen in en rond kasteel van Groot-Bijgaarden

Na een gedwongen pauze van één jaar, als gevolg van de coronacrisis, mag het kasteel van Groot-Bijgaarden dit jaar opnieuw de deuren openen voor de bloemententoonstelling Floralia Brussels. Van 3 april tot 2 mei kunnen de bezoekers er meer dan 1 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen in alle kleuren ontdekken.

Het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden is vanaf 3 april het toneel van de 18de editie van Floralia Brussels, een grote bloemententoonstelling. Vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, bleven de kasteelpoorten noodgedwongen gesloten. 

Vanaf dit weekend kan je in het park van het kasteel meer dan één miljoen tulpen, hyacinten en narcissen van allerlei soorten bewonderen. De gemeente Dilbeek verleende toestemming voor het evenement. Voor de bezoekers gelden wel strikte coronamaatregelen, vertelt Sylvia Tielemans van Floralia Brussels: "Je moet op voorhand reserveren wanneer je online je tickets koopt. Op het domein moet je een mondmasker dragen en alle activiteiten vinden ook in open lucht plaats. Wij zorgen ook voortdurend voor het ontsmetten van de toiletten en van zaken die worden aangeraakt."

Net zoals bij de voorgaande edities werd het planten van alle bloembollen uitgevoerd door een team van tuinmannen van het kasteel. Het is ook de gelegenheid om er de verzameling rododendrons en azalea’s te bewonderen. Die zijn afkomstig uit de tuinen van Exbury Gardens in Groot-Brittannië. Floralia Brussels loopt van 3 april tot 2 mei en is alle dagen open van 10u tot 18u.

Meest gelezen