Brugse politie legt "afterworkparty" met 15 horecabazen stil: “Ze zouden beter moeten weten”

Eerder deze maand heeft de Brugse politie een "afterworkparty" met een 15-tal horeca-uitbaters stilgelegd. Dat vertelde burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gisteren tijdens de gemeenteraad. "Het gaat om volwassen mensen, zij zouden toch echt de regels moeten kennen en beter moeten weten", klinkt het.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gaf gisteren op de gemeenteraad meer uitleg over een "afterworkparty" van zo'n 15-tal horeca-uitbaters. Dat deed hij nadat Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) zijn ergernis had geuit over studenten van het Europacollege, die regelmatig betrapt worden tijdens lockdownfeestjes. 

“Ik ga zeker niet goedpraten wat die studenten doen, maar ongeveer op hetzelfde moment van het laatste feestje was er ook een "afterworkparty" in openlucht. Daar waren meer dan 10 volwassenen aanwezig", reageerde De fauw op de tussenkomst van Sintobin. 

Niet de eerste keer

De burgemeester geeft nog mee dat de aanwezigen het volgens de politie jammer vonden dat ze betrapt werden. "Ze vertelden ook dat ze dat al bijna elke week hadden gedaan tijdens de coronaperiode. We moeten dus niet steeds met de vinger in dezelfde richting wijzen. Er zijn ook anderen die grote en grove fouten maken."

Alle aanwezige horeca-uitbaters kregen volgens De fauw een boete. “Het gaat om volwassen mensen, zij zouden toch echt de regels moeten kennen en beter moeten weten." Ook voor de studenten van het Europacollege volgt een sanctie. "Er kunnen boetes opgelegd worden, maar een verbod opleggen om hier te blijven? Ik zou niet weten welke juridische grondslag er is om studenten uit de Europese Unie het land uit te zetten op basis van een coronaovertreding."

Meest gelezen