Drie nieuwe padelterreinen in Tienen: "Padel is dé sporthype van het moment"

In Tienen heeft het sportcentrum Grand Slam drie nieuwe padelterreinen in gebruik genomen. Padel is een mix van tennis en squash, je speelt het met een racket. De padelsport is enorm populair geworden de laatste jaren. En ook corona heeft ervoor gezorgd dat meer mensen padel gaan spelen. 

"De sport padel is aan het 'boomen', ook deels door corona omdat je dat buiten kan spelen", vertelt Kristof Geeraerts van Grand Slam Padel Club Tienen. "In Spanje is het ondertussen sport nummer twee, naast het voetbal. Ik denk dat het bij ons ook nog populairder gaat worden."

"Wij hebben vijf jaar geleden al drie overdekte terreinen gezet, we waren een beetje pioniers want veel mensen kenden de sport toen niet", vertelt Kristof. "Nu hebben we ook nog drie terreinen buiten in gebruik genomen." En ondertussen groeit het aantal leden bij de padelclub van Tienen. "Twee jaar geleden hadden we 89 leden, nu zijn er dat 350. Maar er kunnen nog mensen bij, met zes velden hebben we ruimte. En de mensen kunnen nu ook kiezen of ze binnen of buiten spelen. Het is een sport die voor iedereen toegankelijk is. En als je lessen volgt, kan je ook snel een niveau hoger geraken", besluit Kristof.

Meest gelezen