Vijf operatiezalen in Ziekenhuis Oost-Limburg dicht door toename coronapatiënten

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) gaat vanaf morgen 5 operatiezalen sluiten na een snelle toename van corona­patiënten. De laatste 24 uur zijn er 12 coronapatiënten bij gekomen. Er zijn dus extra helpende handen nodig op de covidafdelingen en daarom gaan 5 operatiezalen dicht.

Op de campus Sint-Jan in Genk gaan 4 operatiezalen dicht en op de campus Maas en Kempen in Maaseik gaat er 1 zaal dicht. "We hebben die beslissing genomen om personeel vrij te krijgen om te helpen op de covidafdelingen", zegt de woordvoerder van het ZOL, Jurgen Ritzen. "Ons personeel is het ondertussen gewend om te gaan helpen, maar we kijken wel met een bang hartje naar de cijfers, want die mogen niet blijven stijgen zoals de afgelopen dagen."

20 à 30 ingrepen per dag worden uitgesteld
Woordvoerder Jurgen Ritzen

Door de sluiting van enkele operatiezalen zullen niet-dringende operaties uitgesteld worden. "Het gaat bijvoorbeeld over amandelen trekken, oorbuisjes plaatsen of orthopedische ingrepen voor aandoeningen die  niet levensbedreigend zijn", gaat Ritzen verder. "Hierdoor zullen zo'n 20 à 30 ingrepen per dag uitgesteld worden."

In totaal liggen er nu 72 coronapatiënten op de campussen Sint-Jan in Genk en Maas en Kempen in Maaseik. Op intensieve zorg liggen er 14 patiënten.

Meest gelezen