Archieffoto

Stabroek installeert boksballen voor jeugd, Daniella Somers: "Boksen is een  goede manier om frustraties van je af te slaan"

In Stabroek heeft de jeugddienst boksballen geïnstalleerd vlakbij het jeugdontmoetingscentrum, in het park aan het gemeentehuis en aan het kasteel Ravenhof. De boksballen moeten een uitlaatklep zijn voor jongeren en al hun frustraties. Voormalig wereldkampioene Daniella Somers juicht het initiatief toe op Radio 2 Antwerpen: "Ik merk dat de jeugd met veel frustraties zit, en terecht. Het boksen is voor hen een toffe manier om eens volledig los te gaan." 

In Stabroek heeft de jeugddienst drie boksballen geïnstalleerd voor jongeren "om alle coronafrustraties eruit te meppen". Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Bokskampioene Daniella Somers kan zich volledig vinden in dat initiatief. 

"Boksen is een goede manier om je frustraties en agressie te kanaliseren. Je kan er volledig op losgaan en je kan er niemand pijn mee doen, behalve jezelf", lacht ze op Radio 2 Antwerpen. 

Je kan er volledig op losgaan en je kan er niemand pijn mee doen

Daniella Somers

"Het is een hele toffe manier om eens goed uit te blazen en in principe kan iedereen het", gaat Somers verder. "Maar je moet wel voorzichtig zijn vooraleer je helemaal losgaat. Als je niet juist slaat, kan je je pols en duim blesseren."

Boksen in vrieskou

Zelf geeft de voormalige wereldkampioene nog les aan kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Ze merkt dan ook zelf dat de frustraties bij de jeugd hoog kunnen oplopen. "Onze infrastructuur laat het toe om ook buiten te sporten. Dat is fijn wanneer het mooi weer is, al stonden de jongeren hier zelfs in de vrieskou om toch nog te kunnen trainen. De frustraties zijn dus groot en terecht. Door het boksen kunnen de jongeren die gelukkig even kwijt", vertelt Somers. 

Boksbal vernield

Die frustraties zijn misschien nog groter dan aanvankelijk gedacht, want vannacht sneuvelde alvast één van de boksballen die de gemeente Stabroek installeerde. De boksbal aan het jongerenontmoetingscentrum is volledig stukgesneden. Jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V) hoopt de daders te vinden aan de hand van camerabeelden. 

De twee andere boksballen zijn nog wel intact. "En er is al een nieuwe boksbal besteld door de jeugddienst. Die zal er deze namiddag of morgen al hangen", besluit Bardyn.

Meest gelezen