Radio 2

Gistel krijgt schenking van half miljoen euro voor nieuw stadspark: “Boost om het park sneller klaar te krijgen”

De stad Gistel krijgt een schenking van 500.000 euro om een nieuw stadspark aan te leggen. De schenking komt er van Marie-Helene Defever die 60 jaar lang samen met haar broer een dokterspraktijk runde in de buurt. “Het lokale bestuur en de toekomstige bezoekers van het park zullen ongetwijfeld nog vaak terugdenken aan mevrouw Defever”, zegt een tevreden burgemeester Gauthier Defreyne.

Met de schenking van ruim 500.000 euro krijgt de stad Gistel nu een serieus duwtje in de rug om een nieuw stadspark aan te leggen, in het centrum van de stad. Plannen voor zo’n nieuw park waren er alleszins al. “Het park is aangekocht in 2017, dat was nog tijdens de vorige legislatuur. Nu is het aan dit bestuur om het park een goede bestemming te geven”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne.

Dokter Egide Defever Park

De afwerking van het nieuwe park was aanvankelijk voorzien voor 2025, maar dankzij de schenking kan de stad dat nu sneller doen. “Dit bedrag geeft een boost om het park sneller klaar te krijgen. We starten deze zomer al met een participatieproject en begin 2022 denken we aan de uitvoering van de aanleg van het park. We hopen er ook recreatie en educatie voor de scholen in de buurt aan te kunnen bieden.”

De gulle schenking voor het nieuwe park komt van Marie-Helene Defever. Zij runde 60 jaar lang een dokterspraktijk met haar broer Egide Defever, die in 2007  het nieuws haalde als een van de oudste actieve dokters. Vijf jaar later overleed de dokter. Uit eerbetoon zal het park dan ook het Dokter Egide Defever Park heten. “Mevrouw Defever draagt op deze manier bij aan het welzijn van alle Gistelnaars." Op de gemeenteraad is inmiddels het ereburgerschap aan Marie-Helene Defever toegekend.  

Meest gelezen