BELGA/WAD

Helft minder files in en rond Antwerpen maar nog altijd  filekoploper: "Aantal vrachtwagens amper gedaald"

Het afgelopen jaar waren er de helft minder files op snelwegen in en rond Antwerpen. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Vlaams Verkeerscentrum. Antwerpen blijft wel koploper in Vlaanderen wat files betreft. "Door corona was er het afgelopen jaar minder autoverkeer, maar het aantal vrachtwagens bleef bijna onveranderd", zegt Hajo Beeckman van de verkeersredactie.

Er is een sterke daling in het aantal files te merken op snelwegen in en rond Antwerpen. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Vlaams Verkeerscentrum. Het afgelopen jaar verminderde dat aantal met de helft. De coronacrisis speelt daarbij een belangrijke rol, al is er volgens Hajo Beeckman van de verkeersredactie nog veel vrachtverkeer: "In vergelijking met Brussel is de Antwerpse economie meer gericht op industrie en logistiek. Daardoor waren er het afgelopen jaar het meeste files in Antwerpen."

Er stonden ook veel files door de start van de Oosterweelwerken op Linkeroever

Hajo Beeckman, verkeersredactie VRT

Beeckman ziet nog een andere reden voor de files in Antwerpen: "Er stonden veel files door de start van de Oosterweelwerken op Linkeroever. En ook het plaatsen van geluidsschermen op de E313 in Wommelgem zorgde afgelopen zomer voor heel wat fileleed."

Meest gelezen