foto: Dirk Pira

Inwoners Stevoort starten petitie voor wandelingen rond wachtbekken

In Stevoort (Hasselt) willen inwoners kunnen wandelen rond het wachtbekken van de Vlaamse Milieumaatschappij en ze zijn daarom gestart met een petitie. Het wachtbekken werd in 2014 aangelegd tussen de Hasseltsedreef, de Broekstraat en de Grote Roost. 

In het gebied ligt al een pad op de dijk rondom het wachtbekken, maar dat is nu niet toegankelijk. Op dit moment is het gebied volledig omheind. “Het is de stad Hasselt die geen wandelaars wil in het gebied”, vertelt Katrien Smet van de VMM. “Al bij de bouw van het wachtbekken was er hevig verzet van enkele mensen uit de buurt. Zij vreesden dat hun privacy zou aangetast worden en dat er te veel inkijk zou zijn.”

Beslissing van schepencollege

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft bij de aanleg aan het stadsbestuur van Hasselt gevraagd om te beslissen over de toegankelijkheid van het wachtbekken. ”in november 2019 is er een formele beslissing van het schepencollege geweest om het wachtbekken niet toegankelijk te maken”, aldus Katrien Smet. 

Schepen Joost Venken (RoodGroen+) wil nu opnieuw overleggen met de VMM. 

Meest gelezen