Klacht tegen Leuvense politie over geweld, politie betwist feiten

Een vrouw heeft een klacht ingediend tegen de politie van Leuven. Volgens de vrouw zou de politie haar appartement zijn binnengevallen en haar mishandeld hebben. De Leuvense politie betwist de feiten en zegt in alle transparantie te willen meewerken aan het onderzoek.

Zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur kreeg de politie telefonisch melding van een dame die een kamer verhuurt aan een 26-jarige vrouw. De eigenares maakte zich zorgen over haar huurster: de kamerdeur stond open, de vloer was bevuild en er waren bloedvlekken te zien. De patrouille die ter plaatse ging, trof de huurster aan. De vrouw was duidelijk onder invloed. In de kamer werden ook voorwerpen aangetroffen die wijzen op drugsgebruik. De dame werd voor haar eigen veiligheid overgebracht naar het politiecommissariaat. Dat verliep zonder problemen. 

Sociale media

Het verhaal van de jonge vrouw is heel anders. Ze deelde via sociale media enkele beelden en doet daar haar verhaal. Volgens de vrouw zou de politie haar flat zijn binnengevallen en haar mishandeld hebben en na enkele uren in de cel aan haar lot hebben overgelaten. "Ze riepen dat ze mee moest omdat wat zij deed 'openbare dronkenschap' was", gaat haar kant van het verhaal. "Wat later sloeg een agent haar extreem hard op haar gezicht/hoofd. Ze hield een fractuur over aan haar oog en kaak.”

Alles wordt hier gefilmd in het commissariaat, wij staan recht in onze schoenen
Marc Vranckx, politiewoordvoerder Leuven

De vrouw werd dus meegenomen naar het commissariaat. Toen haar werd meegedeeld dat ze enkele uren in de cel moest, liet de vrouw zich op de grond vallen. “Er is toen een schermutseling ontstaan waarbij de agent en de dame zelf gewond zijn geraakt”, vertelt Marc Vranckx van de Leuvense politie. “Er is klacht ingediend bij het comité P en ook bij onze dienst Intern Toezicht. Er is een arts bij geroepen die geoordeeld heeft dat de dame opgesloten mocht worden. De vrouw vond dat ze te hard werd aangepakt en heeft nu een klacht ingediend.”

Alles wat er in het commissariaat gebeurt, wordt door een camera geregistreerd. De politie heeft vertrouwen in het vervolg van het onderzoek zegt Marc Vranckx: “Wij staan vol vertrouwen te wachten op het onderzoek. Wij denken dat er proportioneel gehandeld is.”

Meest gelezen