BELGA/DIRKX

Meerhout zoekt anekdotes en beeldmateriaal van zanger Zjef Vanuytsel

In Meerhout, het geboortedorp van Zjef Vanuytsel, komt er een tentoonstelling rond de kleinkunstzanger die 5 jaar geleden overleed. De cultuurraad is daarvoor op zoek naar beeldmateriaal en leuke anekdotes. Luc Beyens, goede vriend en oud-voetballer bij Club Brugge, haalt alvast graag herinneringen op aan de chansonnier. "Zjef was één van de vrienden waarmee ik altijd de hemel op aarde beleefde", vertelt Beyens aan Radio 2 Antwerpen.  

Kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel, onder meer bekend van "De Zotte Morgen", overleed 5 jaar geleden op 70-jarige leeftijd. De cultuurraad van Meerhout wil hem in de loop van dit jaar nog herdenken. Zo staat er onder meer een tentoonstelling gepland om de herinnering aan de chansonnier levend te houden. De cultuurraad verzamelt zoveel mogelijk verhalen en beelden van de zanger om die uiteindelijk te bundelen tot een mooie hommage.

Zjef was een vriend van iedereen, dat vond ik zo schitterend aan hem

Luc Beyens

Iemand die alvast een hoop goede herinneringen wil ophalen, is goede vriend Luc Beyens. Hij vertelt aan Radio 2 Antwerpen waarom hij meewerkt aan het project: "De nieuwe generatie kent Zjef amper nog, dus ik ben heel blij dat ik de cultuurraad hiermee kan helpen. Zjef was één van mijn vrienden waarmee ik altijd de hemel op aarde beleefde."

Beluister het gesprek met Luc Beyens en lees verder onder het audiofragment:

"Zjef was ook een vriend van iedereen. Ik ken niemand die een kwaad woord over hem kan vertellen", gaat Beyens verder. "Ik weet bijvoorbeeld nog goed dat we in Duitsland gingen vissen en dat hij iedereen er steeds begroette 's ochtends, ook al kende hij die mensen totaal niet. Dat vond ik zo schitterend aan hem."

De gemeente Meerhout is ervan overtuigd dat er nog vele gelijkaardige anekdotes de ronde doen over Zjef Vanuytsel. Wie wil, kan ze bezorgen aan de gemeente via cultuur@meerhout.be.

 

Meest gelezen