provincie Vlaams-Brabant

Vernieuwd netwerk zorgt voor nog meer fietsplezier in Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant heeft het fietsnetwerk in de Groene Gordel, dat is het Pajottenland en de hele Vlaamse Rand rond Brussel tot tegen Leuven, grondig vernieuwd. Er zijn extra trajecten en knooppunten bij gekomen en nieuwe wegwijzers geplaatst, goed voor 1.100 km fietsplezier. Het aanbod is gebundeld in een nieuwe fietskaart.

De provincie Vlaams-Brabant heeft vandaag haar nieuwe fietskaart voorgesteld. Alle trajecten van het fietsnetwerk in de Groene Gordel zijn nu uitgerust met nieuwe wegwijzers. Vanaf de paasvakantie kan er weer ongestoord gefietst worden in Vlaams-Brabant. 

Het zwaartepunt van de vernieuwingsoperatie lag in de Groene Gordel. Daar zijn sinds oktober vorig jaar 11.500 nieuwe borden geplaatst en de oude weggenomen. De thematische fietslussen, bewegwijzerd met zeshoekige wit-rode borden, zijn nu opgenomen in het fietsnetwerk. De bewegwijzering van deze fietslussen is weggenomen. Wie de fietslussen wil rijden, kan dat nog steeds, maar dan door de wegwijzers van de  knooppunten te volgen.

"Het resultaat dat nu voorligt is een verbeterd fietsnetwerk met 150 km nieuwe trajecten, 80 km verbeterde trajecten en 100 nieuwe knooppunten", stelt gedeputeerde Gunther Coppens.

Onder het motto ‘Iedereen op de fiets!’ is er nu ook een aanbod voor mensen met specifieke noden, wensen of beperkingen. Zo kwamen er twee toegankelijke routes bij op het vernieuwde fietsnetwerk. Het gaat om de Sportimoniumroute vanuit Vilvoorde naar Zemst en de Halle-Leeuwroute vanuit Halle naar Sint-Pieters-Leeuw. Beide routes werden gerealiseerd in samenwerking met vrijetijdsorganisatie Het Balanske uit Tielt-Winge.

Daarnaast kocht Toerisme Vlaams-Brabant recent een duofiets en een  rolstoeltransportfiets aan ter waarde van 17.000 euro. Deze fietsen worden in samenwerking met Groep INTRO verhuurd vanuit de Fietspunten in Halle en Vilvoorde. Met dit initiatief breidt het verhuuraanbod van aangepaste fietsen in de provincie uit van drie naar 5vijf locaties. 

Meest gelezen