Paaspauze? Jonathan, docent voeding, blijft lesgeven: “Koken en bakken thuis is een trend geworden”

Jonathan De Peusseleir, docent voeding aan het CVO Groeipunt in Zele, blijft lesgeven tijdens de paaspauze. Die staat voor hem niet gelijk aan een week vakantie. Hij probeert er op een creatieve manier toch nog wat van te maken. “Mijn cursisten zijn enthousiast dat ze toch les krijgen, zo kunnen ze ook op hun tempo thuis experimenteren.”

“Ik heb me al een heel jaar opnieuw moeten heruitvinden. Ik geef nu online trainingen en workshops van 20 minuten. Paaspauze? Daar doe ik niet aan mee. Mijn 12 cursisten krijgen het hele jaar door les van mij”, zegt docent Jonathan De Peusseleir.  Hij geeft voeding aan het CVO Groeipunt in Zele. De Peusseleir geeft zijn cursisten vanop afstand opdrachten en volgt ze online op. "Thuis koken en bakken is sinds corona overal een trend, ik kan daar handig gebruik van maken." 

Online evalueren: hoe gaat dat?

“Wij evalueren de opdrachten aan de hand van foto’s die de cursisten doorsturen. Ze moeten ook video’s uploaden op ons leerplatform.  Ik beoordeel dan de foto’s van het eindproduct en de werkwijze. Door hun werkwijze kan ik zien dat ze het zelf gemaakt hebben, omdat ze die stap voor stap moeten filmen. Op die manier kan ik al zien of het een geslaagde cake of brood is of niet.”

Paaspauze? Daar doe ik niet aan mee. Mijn 12 cursisten krijgen het hele jaar door les

Jonathan De Peusseleir, docent voeding

Paaspauze is geen vakantie

De cursisten zijn in ieder geval enthousiast dat ze les krijgen, in plaats van een weekje vakantie. “De paaspauze kan je eigenlijk geen vakantie noemen. Je mag bijvoorbeeld niet op reis."

"Mijn cursisten kunnen thuis verder experimenteren op eigen tempo. Ze zijn echt blij dat ze dan ook opdrachten krijgen van mij. Tijdens deze tijden is het koken en bakken echt een trend geworden. ”, besluit De Peusseleir."

Meest gelezen