Pearl Jam is eerste headliner van Rock Werchter 2022, ook Pinkpop uitgesteld tot volgend jaar

De 51e editie van Pinkpop wordt voor de tweede keer verplaatst, nu naar 17, 18 en 19 juni 2022. Reeds verkochte tickets bijven geldig. Pinkpop maakt wel meteen een eerste headliner bekend: de Amerikaanse band Pearl Jam heeft bevestigd, en zal op zaterdag 18 juni optreden. Twaalf dagen later staat Pearl Jam ook op Rock Werchter.

“Met pijn in het hart moeten we helaas de 51e editie van Pinkpop opnieuw een jaar verplaatsen.” Met die boodschap via onder meer via Twitter kondigt het popfestival uit Landgraaf in Nederland aan dat het net als Rock Werchter geen mogelijkheid ziet om nog dit jaar een editie op poten te zetten. Door corona is het vooralsnog onmogelijk een festival met massa's aanwezigen veilig te organiseren.

Pinkpop wordt dus net als vorig jaar uitgesteld, nu naar 17, 18 en 19 juni 2022. Reeds aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Maar Pinkpop kan meteen melden dat het zijn eerste headliner voor die editie gestrikt heeft: Pearl Jam staat op zaterdag 18 juni het podium in Landgraaf. 

Geen nood voor fans als ze daar niet zouden geraken: twaalf dagen later staat de Amerikaanse rockband op de wei in Werchter. En wel op de openingsdag: donderdag 30 juni 2022, meldt de organisatie van Rock Werchter. Er zouden binnen afzienbare tijd nog andere namen aangekondigd worden. 

Meest gelezen