Politie gaat extra controleren tussen de bloesems

Gemeenten in Haspengouw bereiden zich voor op de komst van heel wat toeristen de komende weken. Om onveilige situaties te vermijden in coronatijden, zullen de dagelijkse politiepatrouilles opgevoerd worden.

Binnenkort zullen de bloesems in de Limburgse boomgaarden weer heel wat mensen lokken voor een wandeling of een fietstocht. Maar het is belangrijk dat de bezoekers rekening houden met de coronamaatregelen, en dus niet te veel samentroepen en ook afstand houden. Daarom zullen de dagelijkse politiepatrouilles met de motor en de fiets opgevoerd worden. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal" (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

"Bij het mooie weer is er het gevaar dat er veel mensen naar hier zullen komen", zegt burgemeester van Borgloon Eric Awouters (Open VLD). "Wij gaan dat dan ook dagelijks opvolgen en kijken of we moeten bijsturen. En eventueel op heel drukke plaatsen gemeenschapswachten inschakelen." Het doorkijkkerkje in Borgloon is zo'n plaats waar er misschien wat kan geholpen worden om de vele bezoekers in goede banen te leiden. "Zo'n gemeenschapswacht kan ervoor zorgen dat er niet te veel mensen samen in het kerkje binnengaan. Maar we rekenen ook op het gezond verstand van de mensen."

Extra toiletten

In Borgloon komen er ook extra openbare toiletten voor de toeristen, onder meer aan de kerk in het centrum van de stad en aan een horecazaak in Kerniel.

Meest gelezen