Recreatiedomeinen verwachten veel volk deze week, maar reserveren is nog niet nodig

De recreatiedomeinen verwachten veel bezoekers deze week nu er mooi weer is aangekondigd en de scholen grotendeels gesloten zijn. Reservaties zijn voorlopig nog niet aan de orde. De provincie raadt wel aan om een andere uitstap in het achterhoofd te houden voor als het té druk zou zijn op sommige plaatsen.

Het kan tot 20 graden worden en het is een week waarin de scholen grotendeels gesloten zijn, behalve voor wie examens heeft. Veel mensen hunkeren ernaar om naar buiten te gaan. De recreatiedomeinen verwachten daarom veel volk. 

Blaarmeersen

In de Gentse Blaarmeersen gaat de stad extra controleren op samenscholingen, net als in andere parken in Gent. Reserveren om in de Blaarmeersen te gaan wandelen is nog niet aan de orde. Donderdag bekijkt Gent welke regels er zullen gelden als het écht zomer wordt en zwemweer is. Dan is een reservatiesysteem niet uitgesloten. 

Provinciale domeinen

De provincie roept op om een alternatieve uitstap in het achterhoofd te houden, als het te druk zou worden in de provinciale domeinen.  An Vervliet van het provinciebestuur vraagt om de website en facebook van de provinciedomeinen in het oog te houden. De domeinen zetten daar info op als het te druk zou zijn in pakweg De Ster of Puyenbroek of Nieuwdonk. Al verwacht ze geen overrompeling: "Het seizoen is nog niet gestart, de openluchtzwembaden en de minigolfterreinen zijn nog gesloten, die kunnen ten vroegste op 1 april open gaan." 

"Het is niet de bedoeling dat we domeinen sluiten, we gaan wel de mensen aanspreken als het echt te druk is en mensen mondmaskers moeten dragen of onveilig omgaan met de coronaregels."

Meest gelezen