Radio 2

Alle bewoners en tweedeverblijvers Knokke-Heist krijgen rouwkaartje overleden burgemeester Lippens

Alle inwoners en tweedeverblijvers van Knokke-Heist krijgen de komende weken een rouwkaartje van wijlen burgemeester Leopold Lippens toegestuurd. Dat heeft het schepencollege, in samenspraak met de familie, beslist. In totaal worden er 40.000 extra rouwkaartjes gedrukt.

“We kregen heel wat aanvragen van mensen die een rouwkaartje wensten, vandaar deze beslissing", klinkt het bij het gemeentebestuur. De kaartjes worden nu handmatig verzendingsklaar gemaakt en in fasen naar alle inwoners en tweedeverblijvers verzonden.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Gedicht van Gezelle

Op de voorzijde van het rouwkaartje staat een klassiek zwart-wit portret van de burgemeester. Aan de binnenkant is de eerste strofe uit "O! ‘t Ruisen van het ranke riet" van Guido Gezelle opgenomen. Dat is het favoriete gedicht van Lippens. De achterzijde van het rouwkaartje is een zwart-wit beeld van een strandhoofd dat bij hoogtij overspoeld wordt en waar de burgemeester, in felrode jas en witte broek, nonchalant met zijn handen in zijn broekzakken door het zeewater stapt. 

Meest gelezen