Schoten wil plek waar Loes verongelukte veiliger maken

De 7-jarige Loes kwam eind februari om het leven bij een ongeval in Schoten en de gemeente wil het kruispunt waar het gebeurde veiliger maken. Er liggen al enkele voorstellen op tafel die nu zullen worden voorgelegd aan de raadscommissie mobiliteit.
 

Loes overleed op weg naar school. Ze wilde met haar fiets het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan oversteken toen ze werd gegrepen door de aanhangwagen van een terreinwagen. Meer dan 8000 mensen ondertekenden al een petitie om de plaats van het ongeval veiliger te maken. "De voorzitter van de raadscommissie mobiliteit heeft die petitie ook gekregen", vertelt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). "Hij zal er een raadscommissie aan wijden op 22 april. Er zijn al een aantal voorstellen binnen. Die worden nu bekeken door specialisten. Ik hoop dat er al eerste plannen zullen zijn als de commissie samenkomt. We hebben ook beloofd aan de ouders van Loes dat ze hun inbreng hebben wat de plannen betreft."

Wanneer het kruispunt wordt aangepakt, hangt af van wat ze er precies willen doen. De gemeente hoopt in elk geval om er zo snel mogelijk werk van te maken.
 

Meest gelezen