Supporters van Antwerp krijgen korting op abonnement

Supporters van voetbalclub Royal Antwerp FC kunnen hun abonnement voor het komende seizoen verlengen met een korting van 50 procent. De club wil de supporters zo wat compenseren voor alle matchen die ze het afgelopen seizoen door de coronamaatregelen hebben moeten missen. Het abonnement gratis verlengen lukt niet. "Iedere wedstrijd zonder publiek verliezen we inkomsten die we als club nodig hebben om te groeien", zegt woordvoerder Joost Houtman.

Het afgelopen voetbalseizoen hebben supporters van Antwerp maar twee wedstrijden in beperkte aantallen mogen bijwonen. Alle Antwerp supporters die het voorbije seizoen een abonnement hadden, kunnen daarom hun abonnement verlengen aan 50 procent korting. 

Die korting krijgen de supporters niet cash, maar wel als tegoed op een betaalkaart waarmee ze drank en eten kunnen kopen in het stadion. Wie toch minder wil betalen, kan een korting van 25 procent vragen en de andere 25 procent op de betaalkaart laten zetten. 

Gratis verlenging niet mogelijk

Andere clubs hebben al aangekondigd dat ze hun abonnementen gratis zullen verlengen, maar dat krijgt Royal Antwerp FC niet rond. "Iedere wedstrijd zonder publiek verliezen we inkomsten die we als club nodig hebben om te groeien", zegt woordvoerder Joost Houtman. 

Naast de aanmoediging van onze supporters, missen we natuurlijk ook hun financiële inbreng

Joost Houtman, woordvoerder Antwerp

"Elke club schrijft zijn eigen verhaal en heeft zijn eigen redenen om wel of geen korting te geven", gaat Houtman verder. "Wij zitten in een groeitraject, waarvan we zeker zijn dat onze supporters het appreciëren. Jammer genoeg zitten we dan niet in de situatie om abonnementen te verlengen zonder extra kost. Naast de aanmoediging van onze supporters missen we natuurlijk ook hun financiële inbreng." 

13.000 abonnementen

Het afgelopen seizoen waren alle abonnementen van Antwerp verkocht, 13.000 in totaal. De club hoopt binnenkort weer al die supporters te mogen ontvangen. "We hebben al fantastische dingen bereikt dit seizoen. Hopelijk kunnen we dat binnenkort nog doen, maar dan met onze supporters erbij", besluit Houtman.  

Meest gelezen