Nieuwe opleiding Defensie en Veiligheid in Genk en Heusden-Zolder

In het Sint-Franciscus College in Heusden-Zolder en het Technisch Atheneum De Wijzer in Genk kunnen jongeren vanaf september de nieuwe opleiding Defensie en Veiligheid volgen. De jongeren kunnen zich hiermee voorbereiden op een job binnen de veiligheidssector.

De opleiding Defensie en Veiligheid start in september en is voor jongeren van het 5de en 6de middelbaar TSO. In de opleiding krijgen ze naast theorie ook veel praktijklessen vanuit het werkveld. "Je maakt een observatiedag mee in de gevangenis of in een politiezone, je krijgt les in de brandweerschool, je gaat met defensie op meerdaagse", legt directeur Ester Vandyk van De Wijzer uit. "Het is heel praktisch en actief, gecombineerd met de theoretische basis van een TSO richting."

Voorbereiding op job in veiligheidssector

De jongeren maken kennis met de verschillende veiligheidssectoren en zij worden voorbereid op een job in de veiligheidssector. "Ze kunnen zich voorbereiden op mogelijke toelatingsexamens bij vervolgopleidingen bij brandweer, politie, defensie. Als zij slagen, hebben ze het officieel attest van bewakingsagent dus ze kunnen onmiddellijk aan de slag in de private sector.

Meest gelezen