Jakub Porzycki/NurPhoto

Testcentrum in Alken levert wereldwijd grootste aantal patiënten aan bij testen vaccin Johnson & Johnson

Half april zal het coronavaccin van Johnson & Johnson in Europa geleverd worden. En blijkbaar staat België op een goed blaadje dankzij het testcentrum Anima Researchcenter in Alken, waar meer dan 1.000 proefpersonen getest werden.

In het Anima Researchcenter in Alken werden testen uitgevoerd op meer dan 1.000 proefpersonen. En in de farmaceutische wereld is het dan de gewoonte dat landen die hebben bijgedragen aan het product sneller geleverd worden, als beloning. 

"Het aantal patiënten dat aan de studie deelgenomen heeft, is het tweede grootste na de Verenigde Staten", zegt Erik Buntinx van Anima Researchcenter. "En daarbij is Anima het grootste centrum van de hele wereld. Dus wij hebben het meest aantal patiënten in die studie aangeleverd in de hele wereld. En dat is een aantal topmanagers niet ontgaan."

Meest gelezen