Vrouw uit Evergem maakt huis van grootouders na in lego: “Zo heb ik een tastbare herinnering”

Een vrouw uit Evergem heeft het huis van haar grootouders volledig nagemaakt in legoblokjes. Ze is er 2 jaar aan bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn. “Zelfs de foto’s heb ik proberen namaken”, klinkt het. 

Toen de grootouders van Melissa Matthys uit Evergem overleden waren, kwam hun huis leeg te staan. Het huis werd verkocht, en omdat Melissa nog geen afscheid kon nemen, besloot ze om het huis na te maken in Lego. Na 2 jaar bouwen, is het eindelijk klaar. 

Melissa Matthys

Herinnering uit Lego

“Ik wilde graag een tastbare herinnering aan mijn grootvader en grootmoeder”, vertelt Melissa Matthys bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Toen mijn grootvader overleed, moesten we het huis verkopen en konden we er nooit meer naartoe. Ik vond dat heel moeilijk om te vatten.” Matthys wilde geen afscheid nemen, en bouwde daarom alles na in Lego. “Ik heb er 2 jaar aan gewerkt.”

Het legohuis is 1 meter en 30 centimeter op 50 centimeter groot. “Klein kan je het niet noemen”, lacht Matthys. “Het huis krijgt een plaatsje in mijn werkkamer.”

Melissa Matthys

Kerstmarkt in Keulen

Melissa Matthys startte 10 jaar geleden met bouwwerken uit Lego. “Alles begon op een kerstmarkt in Keulen”, herinnert ze zich. “We waren op zoek naar beeldjes in kerstthema. Plots zagen we een legowinkel waar ze kersthuisjes verkochten. Dat leek ons nog fijner: elk jaar een huisje bouwen. Dat was zodanig leuk dat we verschillende sets hebben gekocht.”

Nu het huis van de grootouders van Melissa Matthys klaar is, kan ze beginnen aan haar volgende project: “Dat wordt het huis van mijn ouders!”

Melissa Matthys
Melissa Matthys

Meest gelezen