archieffoto

Antwerpse afvalophaler over het vele achtergelaten afval na zonnige dagen: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt, schandalig"

Na het mooie lenteweer is er opnieuw veel afval achtergelaten aan onder andere het Belvédère Droogdokkenpark in Antwerpen. Volgens afvalophaler Harald Gauwloos is het dweilen met de kraan open. "Zulke hoeveelheden zijn echt ongezien", vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.

Uitpuilende vuilnisbakken, achtergelaten afval in het gras, kapotgeslagen flessen,... corona doet zonnekloppers naar buiten komen, en dat heeft zo zijn gevolgen voor het straatbeeld. Zeker het populaire Belvédère Droogdokkenpark ligt er vaak mistroostig bij na zonnig weer. Afvalophaler Harald Gauwloos uit Deurne ziet het met lede ogen aan. "Het is schandalig", zegt hij bij Start Je Dag. "Ik ben al heel wat jaren actief als vuilnisman, maar zo erg hebben we het nog nooit meegemaakt. Het is dweilen met de kraan open. "

Het is dweilen met de kraan open

(lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

"Alle rommel van anderen opruimen, dat is niet gezellig. We voelen ons op dit moment de vuilmeid, maar dat zijn we natuurlijk niet", gaat Harald verder. "We komen zelfs geregeld gebroken stukken glas in het gras tegen.

Schrijnende toestanden, toch wordt niet alles bewust achtergelaten. "Ik heb onlangs nog een examenboek gevonden", lacht Harald. "Ik heb gezocht naar een adres of naam, maar niets gevonden."

Harald roept iedereen dan ook om respect te tonen. "Gooi effectief je afval in de vuilbak in plaats van het ernaast te zetten. Als die vol is, zoek dan de anderen op die enkele meters verder staan. En als je merkt dat alle vuilnisbakken vol zitten, neem je afval dan mee naar huis."

Meest gelezen