Berchemse schildert "piephaasjes" op ramen in Groenenhoek: "Extra kleur en positiviteit in de straat brengen"

In de wijk Groenenhoek in Berchem is Tine Van den Brande gestart met het schilderen van kleurrijke paashazen op de mensen hun ramen. "Vorig jaar konden kinderen op zoek naar pluchen beren, nu kunnen ze op zoek naar deze piephaasjes."

In de Berchemse wijk Groenenhoek kan je op zoek naar zogenoemde piephaasjes. Tine Van den Brande schildert die kleurrijke paashazen op ramen van geïnteresseerden: "Ik deed een oproep in de plaatselijke Facebookgroep. Het exemplaar op mijn eigen voordeur gebruikte ik als voorbeeld. Daar kwam meteen heel wat reactie op. Ondertussen gaan we richting 80 aanvragen."

De reacties van de mensen zijn hartverwarmend en daar doe ik het voor

Tine Van den Brande, schilder piephaasjes

Van den Brande stelt vast dat mensen heel dankbaar zijn: "Je merkt echt appreciatie van de mensen wanneer ik langskom. Niet alleen de kindjes vinden het leuk om die hazen te zoeken. Het brengt ook extra kleur en positiviteit in de straat. De reacties van de mensen zijn echt hartverwarmend en daar doe ik het voor." 

Het district Berchem heeft het idee opgemerkt en zet zijn schouders onder het project: "Janick Doré (N-VA), de schepen van Middenstand, heeft mij gebeld. Hij vroeg om de handelaars erbij te betrekken. Berchem gaat ook alle plaatsen waar een haas te vinden is op een grondplan zetten. Dat plan kunnen wandelaars dan downloaden wanneer ze aan hun tocht beginnen."

Meest gelezen