Verwendung weltweit

Britney Spears reageert voor het eerst op documentaire: "Huilde twee weken, nog steeds word ik veroordeeld door media"

Popzangeres Britney Spears heeft twee weken gehuild na de lancering van de documentaire over haar leven. Dat schrijft ze op Instagram, waarmee ze voor het eerst reageert op de film. "Tot op de dag van vandaag word ik beledigd en veroordeeld door de media."

Midden februari bracht The New York Times "Framing Britney Spears" uit, een felbesproken documentaire over het leven van de Amerikaanse popster. Er wordt ingezoemd op haar carrière, haar mentale problemen en de #FreeBritney-beweging. Volgens fans wordt het tijd dat ze haar eigen leven weer opnieuw in handen krijgt. Momenteel hebben haar vader en een advocaat de volledige zeggenschap over haar beslissingen. 

#FreeBritney?

Spears brak door in 1998 met "Baby one more time" en werd meteen een megaster. Dat ging een aantal jaar heel goed, maar in de tweede helft van de jaren 2000 kreeg ze steeds meer te kampen met mentale problemen en emotionele inzinkingen. Ze stortte meermaals publiekelijk in en ging door het lint, in die mate dat Spears in 2008 onder bewindvoerderschap werd geplaatst. Zowel in haar zakelijke als in haar privéleven had ze geen beslissingsrecht meer. Haar vader, James "Jamie" Spears, en een advocaat, kregen de volledige zeggenschap.

Bijna 13 jaar later geldt dat bewindvoerderschap nog steeds. Heel wat Britney-fans vinden het al van in het begin controversieel. Volgens hen dient het alleen maar om de popster te manipuleren en te controleren. Het is -nog volgens die fans- een dekmantel om haar machteloos te maken, opgezet door misleidende figuren die uit zijn op haar fortuin. De #FreeBritney-beweging leeft al jaren online, maar bij de recente rechtszaken over het bewindvoerderschap kwamen er ook fans opdagen bij de rechtbank.

Bij Britney Spears zelf bleef het stil over de hele documentaire. Tot nu. Op Instagram postte ze een filmpje waarin ze aan het dansen is op "Crazy" van Aerosmith. "Er is altijd veel gespeculeerd over mijn leven. Er werd naar gekeken en er werd veroordeeld", schrijft ze erbij. "Voor mijn eigen gezondheid moet ik elke avond dansen op nummers van Aerosmith."

Bekijk hier haar Instagrampost en lees daaronder verder. 

De zangeres heeft naar eigen zeggen niet naar de volledige documentaire gekeken, maar heeft er wel stukken van opgevangen. "Ik schaam me over hoe ze me afbeelden", schrijft ze. "Ik heb twee weken gehuild en soms huil ik nog."

"Het vergt voor mij veel moeite om de wereld te vertrouwen met mijn kwetsbaarheid", zo staat er nog. "Ik ben al mijn hele leven lang veroordeeld en beledigd door de media. En dat gebeurt nu nog steeds. De wereld blijft draaien, maar we blijven als mensen kwetsbaar. Ik ben hier niet om perfect te zijn. Perfect is saai. Ik ben hier om vriendelijkheid door te geven."

Meest gelezen