TDWsport

Brugse horeca blij dat Ronde van Vlaanderen misschien naar Brugge terugkeert: "Om het jaar is beter dan niks"

Vier jaar geleden verhuisde de start van de Ronde van Vlaanderen van Brugge naar Antwerpen. Maar het contract met Antwerpen loopt af. Brugge zou graag de start terugkrijgen, maar ook Antwerpen blijft kandidaat. Daarom hebben de 2 steden een akkoord om vanaf volgend jaar afwisselend de start van de Ronde van Vlaanderen te organiseren. 

Als Flanders Classics, de organisator van de koers, het voorstel van Brugge en Antwerpen aanvaardt, zal Brugge om de 2 jaar weer de gaststad zijn voor de start van de Ronde. "Dat zou een goede zaak zijn voor de hotels", zegt Dimitri Thirion, voorzitter van Hotels Regio Brugge. "Wij kunnen dat als sector alleen maar toejuichen. Het is een groot evenement waarbij Brugge mooi in beeld komt, dat kunnen we heel goed gebruiken."

Overnachtingen in aanloop naar Ronde

20 jaar lang was de start elk jaar in Brugge. Is het niet jammer dat het nu maar om het jaar zou zijn? Dimitri Thirion: "Tja, het is beter dan niks in elk geval. Het is een mooi begin. Wat overnachtingen betreft, is het ook van groot belang voor ons. Er zijn veel amateurploegen die vooraf de Ronde komen rijden. De dagen voordien overnachten ze hier. Dat is een absolute meerwaarde. Elk evenement kunnen we nu goed gebruiken. Het is echt niet makkelijk in de sector momenteel."   

Meest gelezen