Dommelslag

Buitenzwembad van Dommelslag in Pelt is vandaag open: "We kijken er altijd dagen van tevoren naar uit"

Vandaag kan je voor het eerst dit jaar gaan zwemmen in het buitenbad van zwembad Dommelslag in Pelt. Het zwembad maakt er een punt van om dat ieder jaar als eerste in Limburg te openen. En ook dit jaar is dat dus gelukt. Mensen moeten wel op voorhand reserveren vanwege de coronamaatregelen.

Van zodra het 20 graden is buiten, opent in Pelt het buitenbad van zwembad Dommelslag. "De afgelopen dagen is het water op temperatuur gebracht", vertelt centrummanager Sander Bochman. "Op het moment dat het kwik boven de 20 graden komt, kijken we er al dagen van tevoren naar uit. We zijn altijd het eerste zwembad in Limburg dat dat voor elkaar kan krijgen en ook dit jaar is het ons weer gelukt." 

Buiten zwemmen is nog veiliger

Sander Bochman, zwembad Dommelslag

Vanwege de coronamaatregelen moeten mensen op voorhand reserveren, via de website van Dommelslag. "Zwemmen wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd: door de chloor worden de bacteriën en virussen 100% afgebroken. En buiten zwemmen, is nog veiliger," besluit Bochman.

Bij de opening van Dommelslag vanmiddag om 12 uur daagden al meteen 7 zwemmers op, die hadden uiteraard gereserveerd. Voor de rest van de dag en morgen is er nog plaats. Het water was trouwens meteen erg warm ondanks dat het buitenbad pas deze voormiddag was volgelopen. "Wij werken met een buffer waardoor we ons buitenbad in een uur tijd kunnen vullen, en ook weer kunnen leeglaten. Daardoor kunnen we erg snel inspelen op het weerbericht. Op het ogenblik dat het 20 graden worden, schieten wij meteen in actie. Op die manier proberen wij -zeker in deze moeilijke periode - een beetje klein geluk te creëren voor onze bezoekers," vertelt Evy van Dommelslag. Het buitenseizoen is daarmee geopend in Pelt, maar het is niet de bedoeling dat het buitenbad niet dagelijks openblijft tot in de zomer, het zal afhangen van het weer. Ook de eerste bezoekers reageren enthousiast, zeker omdat ze in maart al meteen een zomergevoel krijgen.

Meest gelezen