Archiefbeeld

Code geel voor brandgevaar in heel Vlaanderen: Boswachters en brandweer zijn extra waakzaam

In heel Vlaanderen gaat code geel in voor brandgevaar in de natuurgebieden. Wegens het warme weer is de risicocode opgetrokken van groen naar geel. Boswachters en brandweer zijn vanaf die code extra waakzaam. "Uiteraard blijft iedereen welkom in onze natuur, maar wees voorzichtig", benadrukt het Agentschap Natuur en Bos.

Door het mooie weer is de risicocode voor brandgevaar in de natuurgebieden in alle provincies opgetrokken naar code geel. Dat wil zeggen dat de natuur droger begint te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Of de brandtorens al dan niet bemand worden, is afhankelijk van de lokale risico-evaluatie door het Agentschap Natuur en Bos en de brandweerdiensten. De volgende code is oranje. Meer informatie over die codes vindt u bij Natuur en Bos.

Meest gelezen