Videospeler inladen...

Corona of niet, dit jaar vallen de roze kersenbloesems in Japanse Tuin wél te bewonderen

Dit jaar kan iedereen wél genieten van de roze bloesems in de Japanse Tuin in Hasselt. In 2020 bleef het park gesloten, net toen de kerselaren in volle bloei stonden. Dit seizoen kunnen de 225 bloeiende kerselaren in volle glorie bewonderd worden, en dat geheel coronaproof vanaf morgen, donderdag 1 april.

De Hanami, het kersenbloememseizoen, betekent traditiegetrouw de kleurrijke jaarstart van de Japanse Tuin. In  april 2020 bleven de poorten noodgedwongen dicht, maar dit jaar kan iedereen die wil weer van de bloesempracht genieten. “We hebben de voorbije winter niet stilgezeten”, zegt schepen Rik Dehollogne. “Er zijn verschillende renovatie- en verbeteringswerken in de tuin uitgevoerd en daarnaast hebben we een boeiend jaarprogramma in elkaar gestoken, met vertrouwde en nieuwe evenementen. Er zijn de klassiekers zoals het Chrysantenfestival en het Obonfestival, maar nieuw is bijvoorbeeld een Japanse gevechtskunstenshowcase in juli ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Japan. Lokale verenigingen krijgen zo de kans om hun technieken en kunsten in gevechtssport te tonen aan een breed publiek.”

"Hoe lang de bloesem blijft weet niemand. Wie zeker wil zijn, is beter snel!" 

Schepen Rik Dehollogne

Wie de Japanse Tuin bezoekt, mag gerust zijn dat alles geheel coronaproof verloopt. “We hebben een reservatiesysteem gemaakt met twee tijdsblokken, voor- en namiddag, waarin we telkens 500 bezoekers kunnen ontvangen”, vervolgt Dehollogne. “Reserveren is wel aangewezen, want er is heel wat belangstelling. Hoelang men de kerselaren nog in volle bloei kan bewonderen hangt af van het weer. Soms blijven de bloesems maar een dag of tien, andere jaren wel drie weken. Wie zeker wil zijn, wacht dus beter niet te lang!” 

Meest gelezen