Radio 2

Meisje van 12 sterft na ongeval met vrachtwagen in Nieuwpoort, broer ziet alles gebeuren

Een meisje van 12 jaar is woensdagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen in de Astridlaan in Nieuwpoort. Het meisje was samen met haar broer aan het fietsen. Alles wijst in de richting van een dodehoekongeval.

Het drama gebeurde iets voor 16 uur. Een vrachtwagen kwam uit de richting van de Kaai en zou de Canadalaan indraaien. Daarbij werd het meisje van 12 gegrepen met haar fiets, waarop ze onder de wielen terecht kwam. Haar broer zou alles hebben zien gebeuren. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor het meisje kwam alle hulp te laat.

Dodehoekongeval

Wellicht gaat het om een dodehoekongeval. Ine Deburchgraeve van politie Westkust: "Onze dienst slachtofferhulp is ingeschakeld om de familie in te lichten en op te vangen. De Astridlaan is volledig afgesloten. Dat blijft zo tot de verkeersdeskundige van het parket ter plaatse is."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Het gezin heeft Somalische roots en woont nog maar anderhalf jaar in Nieuwpoort. Burgemeester Geert Vandenbroucke: "De kinderen lopen hier school sinds 1 september. Die mensen willen zich echt integreren, doen er alles om Nieuwpoortenaren te zijn. Het is verschrikkelijk. Je staat erbij en je kijkt er naar. Heel heel erg." Vanmorgen werden er knuffelbeertjes op de plaats van het ongeval gelegd.

Radio 2

Meest gelezen