Eerste Limburgse TEJO-huis komt in Hasselt: "Jongeren met problemen hebben plek nodig waar ze terechtkunnen"

Op 21 april komt er een eerste TEJO-huis in Limburg, namelijk in Hasselt aan de Oude Luikerbaan. Het is een huis waar jongeren tussen 10 en 20 jaar terechtkunnen als ze het moeilijk  hebben. Door de coronacrisis is de nood aan zo'n huis veel groter geworden.

"De noden bij jongeren zijn groter geworden door corona", zegt Tom Vandries van het TEJO-huis in Hasselt. "In andere provincies zijn er al zo'n huizen, maar we vonden het ook belangrijk dat er in Limburg zo'n plek kwam."

Nare gevoelens worden opgekropt en dat willen we vermijden
Schepen Dymfna Meynen

“De sociale contacten worden door corona tot een absoluut minimum herleid en dat begint te wegen bij de jongeren", zegt Dymfna Meynen, schepen in Hasselt. "In normale omstandigheden praat je over  moeilijkheden met je vriend of vriendin. Maar omdat je die nu veel minder ziet, worden die nare gevoelens opgekropt. Dat willen we uiteraard vermijden."

In het TEJO-huis staat een professionele ploeg van vrijwillige therapeuten klaar. De dienstverlening is kort, snel, anoniem en gratis. Je kan hen bereiken vanaf 21 april via een mailtje naar info.hasselt@tejo.be

Meest gelezen