2018 Photothek

Gents bedrijf geeft coronavakantie aan werknemers: “Willen hen zo bedanken voor het voorbije jaar”

In een Gents bedrijf krijgen de werknemers, door de aanhoudende coronacrisis, volgende week een extra week vakantie. Die vakantiedagen krijgen ze cadeau van het bedrijf, zonder dat ze zelf vakantie moeten opnemen. “Er is niks kostbaarder dan tijd, dus dachten we om mensen een beetje tijd cadeau te doen met hun gezin”, zegt Mieke Vanhuyse van projectontwikkelaar Revive.

Het Gentse bedrijf Revive heeft besloten om zijn werknemers volgende week een extra weekje vakantie te geven. Door de aanslepende coronacrisis was dat nodig, vindt manager Mieke Vanhuyse. “Ik denk dat het veel erger zou zijn, moesten we dat niet doen. Dan konden er even goed nog mensen uitvallen door corona. Het coronaverhaal duurt ondertussen al een jaar, maar nu met de derde lockdown, begon het toch wel zeer zwaar te wegen voor de werknemers.”

Meer tijd met het gezin

De 50 personeelsleden werken dus volgende week niet. Zij hoeven zelf geen vakantie op te nemen. “We hebben er echt voor gekozen om een week dicht te gaan. Zo wilden we ons team eigenlijk vooral belonen en bedanken voor het voorbije jaar. Er is uiteindelijk niks kostbaarder dan tijd, dus dachten we om mensen een beetje tijd cadeau te doen met hun gezin”, aldus Vanhuyse.

Ze hebben dit meer dan verdiend 

Mieke Vanhuyse, manager bij het Gentse bedrijf Revive

Het bedrijf krijgt geregeld te horen van hun werknemers dat thuiswerk toch niet zo comfortabel is, zegt de manager. “Mensen werken meer omdat er minder onderscheid is tussen werk en privé. Wij werken met allemaal bedienden, dus veel mensen kunnen effectief thuis werken, maar dat betekent niet dat dit evident is. Iedereen heeft eigenlijk een heel jaar alles van zichzelf gegeven. Ze hebben dit meer dan verdiend.”

Het is ook niet zo dat er door corona minder werk is voor het bedrijf, integendeel. “De werkdruk is enorm hoor, maar ik denk dat die ene week er nu echt niet veel toe doet. We kunnen volop op onze mensen rekenen, en dan gaan we er na die week hopelijk terug een klein beetje meer opgeladen tegenaan kunnen gaan.”

Meest gelezen