Pixabay

Internationale modelbouwbeurs overtuigd dat evenement in oktober kan doorgaan 

In Affligem zijn de organisatoren van de internationale modelbouwbeurs "Plastic & Steel" begonnen met de voorbereidingen en inschrijvingen. De beurs moet op 2 en 3 oktober plaatsvinden. De organisatoren geloven dat het aantal coronabesmettingen tegen die tijd laag genoeg zal zijn. "Dankzij de vaccinatiecampagne van de overheid hebben we weer perspectief gekregen", klinkt het.

De organisatie ziet licht aan het einde van de tunnel en kijkt uit naar het einde van de coronacrisis. Ze start nu al volop met de voorbereidingen. "We hebben er alle vertrouwen in dat alles zal kunnen doorgaan in oktober. Dankzij de vaccinatiecampagne van de overheid, maar ook dankzij alle andere maatregelen", zegt organisator Erwin Heylens. "Mocht nu toch blijken dat er in oktober nog coronamaatregelen nodig zijn, dan zullen we die uiteraard respecteren."

Eerste beurs in anderhalf jaar

"Er is heel veel interesse omdat het dan waarschijnlijk één van de eerste beurzen zal zijn in meer dan anderhalf jaar tijd. We hebben nu al toezeggingen van zo'n 120 clubs en handelaars uit heel Europa." En ook het publiek dat van modelbouw houdt, wordt de laatste jaren talrijker en ook jonger. Er wordt dan ook al hardop gedroomd van de toekomst: "We willen graag in de komende  edities blijven groeien en nog meer met onze lokale handelaars gaan samenwerken." 

Verkopers en standhouders moeten zich wel op voorhand registreren via de website van Plastic & Steel.

Meest gelezen