radio 2

Jessa Ziekenhuis in Hasselt sluit 4 operatiezalen en stelt bepaalde onderzoeken uit: "Extra personeel nodig op covidafdelingen"

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zullen 20 procent minder operaties kunnen worden uitgevoerd en zullen bepaalde onderzoeken worden uitgesteld. Er moeten namelijk meer bedden worden vrijgehouden voor covidpatiënten. Vanaf volgende week worden er 36 bedden vrijgehouden in plaats van 24 en daardoor moet er extra personeel ingeschakeld worden op die covidafdelingen. 

"Het extra personeel op de covidafdelingen moeten we gaan halen in de operatiezalen", zegt Lieve Ketelslegers van Jessa. "Daardoor zullen er 4 van de 25 operatiezalen gesloten worden."

Ook de activiteiten in het cathlab zullen gehalveerd worden. "Dat gaat dan bijvoorbeeld over de behandeling van hartritmestoornissen die worden uitgesteld", zegt Ketelslegers. "Dringende onderzoeken en behandelingen zoals pijn op de borst, worden uiteraard niet uitgesteld." Normaal worden zo'n 35 patiënten per dag behandeld in het cathlab, dat zullen er nu zo'n 17 zijn.

Niet zelf naar ziekenhuis bellen

Er is geen impact op de raadplegingen. Die gaan dus gewoon door. "Mensen kunnen dus gewoon naar hun raadpleging komen. Als een operatie wordt uitgesteld, zal de arts zelf contact opnemen met de patiënt. Die moet dus niet zelf naar het ziekenhuis bellen."

Op dit ogenblik telt Jessa 33 covidpatiënten, waarvan 17 op intensieve zorg liggen.

Meest gelezen