Cassandra Tordeur

Kandidate Miss Belgium schreef zich in na dood vriendin: "Wacht niet om je dromen na te jagen"

Vanavond wordt in De Panne de nieuwe Miss Belgium gekozen. Het is voor de 53ste keer dat deze verkiezing plaatsvindt. Inwoners van Herne duimen dat het kroontje gaat naar kandidate Cassandra Tordeur, die zich inschreef na de dood van haar vriendin.

Wie wordt vanavond de opvolgster van Miss België 2020 Celine van Ouytsel? Misschien wordt het wel Cassandra Tordeur uit Herne. Ze heeft in elk geval een speciale reden om mee te doen, zei ze in Start je Dag bij Radio 2 Vlaams-Brabant: "Tijdens de zomervakantie twee jaar geleden is één van mijn beste vriendinnen overleden, en dat heeft me doen inzien dat je altijd je dromen moet najagen en dat je moet streven naar doelen, maar dat je daar niet mee moet wachten. Ik wil zo veel mogelijk doen waar ik zelf achtersta."

Geen verwachtingen

"Het is ook speciaal omdat de verkiezing gebeurt in coronatijd, er zijn ook dingen die anders verlopen. Het is leuk. Het is niet dat ik het mij beklaag dat ik mij heb ingeschreven omdat het een wat moeilijker jaar is", zegt ze. Bij de verkiezing van de mooiste van het land in coronatijd blijft Cassandra ook nuchter, nu evenementen geschrapt zijn: "Stel dat ik zou winnen, dan heb ik niet te veel verwachtingen. Ook al omdat ik weet dat de coronacijfers in het land slechter en slechter worden. Maar ik zal vooral uitkijken naar betere tijden en momenten dat ik wèl iets kan doen."

Voorlopig gieren de zenuwen haar nog niet door de keel; "Nu valt het nog goed mee, ondanks het feit dat het straks de finale is, maar ik denk dat die zenuwen straks nog zullen komen."

Meest gelezen