Radio 2

Mooi weer aan de kust, maar geen overrompeling: treinen naar Oostende en Blankenberge zitten voor 75 procent vol

Richting kust is het vandaag geen overrompeling in de treinstations. De treinen naar Oostende en Blankenberge zitten voor zo'n 75 tot 80 procent vol. Wellicht hebben veel mensen zich laten afschrikken door de beelden van de lange files in de Brusselse stations van gisteren. 

Het is druk in de kuststeden vandaag, maar geen overrompeling. Ook niet in de treinstations richting kust. Heel wat mensen volgen blijkbaar de oproep van de NMBS en onze gouverneur. Zij vroegen om niet naar de kust te komen en zeker niet met de trein. 

Gezellige drukte

Dagjesmensen schoven gisteren uren aan om op een trein naar de kust te geraken. De NMBS startte het noodplan op, wat betekent dat er maar evenveel mensen mogen opstappen als er afstappen. Vandaag is het minder druk op de treinen naar Blankenberge en Oostende. Het noodplan is niet meer geactiveerd. Toch zijn er door het mooie weer veel mensen richting kust getrokken. In Nieuwpoort bijvoorbeeld is het er gezellig druk.

Radio 2

Meest gelezen