Ludieke actie tegen plannen heraanleg Lange Beeldekensstraat: "Er werd beloofd er een leefbare woonstraat van te maken"

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen hebben de buurtbewoners een ludieke actie gevoerd tegen de plannen voor de heraanleg van de straat. Met stofzuigers, plumeaus, dweilen en linten maten ze de luchtkwaliteit en maakten ze de lucht zogezegd opnieuw schoon. Zo werd hun straat voor één dag de properste van heel de stad. De actie kwam er omdat de bewoners niet tevreden zijn met de plannen voor de heraanleg van hun straat. Ze zijn het beu dat er niet naar hen wordt geluisterd.

De bewoners van de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen hebben actie gevoerd tegen de plannen voor het heraanleggen van hun straat. "De stad en het district hebben ons beloofd dat ze van onze straat een leefbare woonstraat zouden maken. Maar we zien dat niet vertaald in de plannen, zelfs niet nadat we hierover met de stad overlegd hebben", zegt buurtbewoner Herman Moens.

Het is een groter probleem dan alleen de Lange Beeldekensstraat

Herman Moens, buurtbewoner

Volgens Moens is het nu aan de stad om met oplossingen te komen: "We denken dat het niet aan ons is om dit op te lossen. De stad moet zelf kijken wat ze kunnen doen en ze moet ook kijken naar het bredere verhaal. We leven in een bruisende buurt. Er gaan hier veel kinderen in de buurt naar school. Het is een groter probleem dan alleen de Lange Beeldekensstraat."

Er doen heel wat mensen mee aan de actie, zegt Moens: "Mensen van de Turnhoutsebaan en de Borsbeekstraat komen ook meedoen omdat daar ook problemen zijn. En er is een petitie gestart die al ondertekend is door 400 mensen."

Meest gelezen