Miss België

Alle kandidaten voor Miss België in quarantaine voor show vanavond: “Al anderhalve week in afzondering”

Ook de Miss België-verkiezing verloopt anders door de coronacrisis, de kandidates zitten al anderhalve week in afzondering om alles veilig te kunnen laten verlopen vanavond. Dan is er de slotshow en wordt de titel uitgereikt. Er dingen 5 Oost-Vlaamse vrouwen naar het kroontje, Maritsa Van Iterson uit Gent is er 1 van. 

Vanavond geeft de huidige Miss België Celine van Ouytsel haar kroontje door aan haar opvolgster. Van de 32 finalisten zijn er 5 uit Oost-Vlaanderen: Laura Baeyens (Hamme), Iona Vanden Noortgate (Zottegem), Kedist Deltour (Nazareth), Michelle De Vos (Sint-Niklaas) en Maritsa Van Iterson (Gent) . Van Iterson werd de voorbije maanden al tot Miss Publiek Oost-Vlaanderen gekroond en nu dingt ze samen met de andere Oost-Vlaamse kandidates mee naar de titel Miss België. “Het belangrijkste is echt om te genieten van dat moment en van de show natuurlijk”, lacht Van Iterson.

Volledig coronaveilig

“Alle kandidaten logeren apart in een kamer, normaal gezien gebeurde dat met 2. In de grote zaal bijvoorbeeld hebben we ook allemaal ons eigen tafeltje. Zo bewaren we zeker de afstand. Het is zoals bij een examenmoment, we zitten allemaal alleen. Maar dat valt eigenlijk nog wel mee. Het is gezellig en we kunnen nog praten met elkaar."

“Voor we naar het Plopsahotel in De Panne kwamen, moesten we 2 negatieve testen voorleggen. Vanaf 19 maart zijn we dan in zelfquarantaine gegaan. Niemand mocht naar buiten en niemand van buitenaf mocht naar binnen. Dus er zijn strikte regels.” 

Vroeger kon ik niet over mijn burn-out praten en ik wil dat dit niet bij anderen gebeurt.
Maritsa Van Iterson finaliste Miss België

Boodschap voor iedereen

“Ik wil mentale gezondheid bespreekbaar maken, vanuit eigen ervaring. Een platform als Miss België is de ideale manier om mijn boodschap te verspreiden, zowel voor volwassenen als jongeren.” 

"Vroeger kon ik niet over mijn burn-out praten en ik wil dat dit niet bij anderen gebeurt. Als we de taboe doorbreken, kan het zo snel opgelost worden.”

Toekomstplannen in de media

“Ik zou mij in mijn eerste jaar volledig inzetten als Miss België. Ik hoop dan ook om op die manier mijn netwerk te verruimen." De studente journalistiek droomt van een carrière in de media. Elke vrijdag presenteer ik wel als sidekick tussen 16u en 18u bij Topradio."

Meest gelezen