Nijlen gaat zwembad dan toch nog renoveren

Het gemeentebestuur van Nijlen heeft beslist om het gemeentelijk zwembad dan toch te renoveren. In juli gaat het weer open. Het was al twee jaar dicht, omdat er onder meer betonrot werd gevonden. Er is lang onderzocht of de renovatie de moeite nog waard was. Het zou nu nog 10 jaar mee moeten kunnen gaan. 

Het zwembad van Nijlen is in juni 2019 dichtgegaan. Nu heeft het gemeentebestuur toch beslist om het te renoveren. In juli zou het dan weer open moeten gaan. "Dat heeft een hele tijd geduurd, maar we vinden veiligheid dan ook belangrijk", zegt schepen van Sport Luc Luyten (Nijlen&U). "Die onderzoeken die gebeurd zijn, zijn ook doordacht uitgevoerd. Maar ik denk dat mensen tevreden zullen zijn, als weer kunnen komen zwemmen tegen juli." 

De renovatie kost net geen 50.000 euro. Daardoor zou het zwembad, dat in 1976 werd gebouwd, nog 10 jaar mee kunnen gaan: "Dat geeft ons de tijd om uit te kijken naar een nieuw zwembad." Er wordt al gesproken met de buurgemeenten om een gezamenlijk bad te bouwen. 

Meest gelezen